Diverse » Bucatarie
-
Ospete Vanatoresti
De: Maria Dobrescu
Editura: Amaltea, An aparitie: 2000
Vanatoarea, fara a fi urmata de un ospat vanatoresc cu pastrama de urs si fleica de mistret fripta pe jaratic, seamana mai degraba cu un sport sangeros. Iata de ce cred ca aceasta carte de retete va poate ajuta sa va prelungiti placerea vanatului...
-
Abc - Ul Bucatarului
De: Stefan Sgander
Editura: Amaltea, An aparitie: 2000
ABC-ul Bucatarului nu are pretentia de a descifra in intregime tainele artei gastronomice, ci doar de a schita un tablou general al drumului pe care trebuie sa-l urmeze cei care doresc sa imbratiseze aceasta profesie, reamintind totodata celor care...
-
Cinci mii de ani de bucatarie afrodisiaca
De: Pino Correnti
Editura: Pro Editura, An aparitie: 2000
Retete galante din toata lumea Gheisele din Japonia, mulatrele din insule, prostituatele sacre din India, bucatarii personali al regilor din Antichitate cultiva, de cinci mii de ani rafinamentele amorului. Pino Correnti din Sicilia, proprietarul unui...
-
Retete in stil italian
De: N/a
Editura: Pro Editura, An aparitie: 2000
O carte de bucate incarcata de miresmele si aromele pamantului si de caldura soarelui. O cuprinzatoare selectie de retete emblematice pentru marea traditie gastronomica italiana si cele mai ispititoare contributii culinare regionale. Peste 250 de...
-
Condimente
De: Anne Iburg Traducere: Daniela Miscov
Editura: All, An aparitie: 2000
Tot ce doriti sa stiti despre condimente! Diversele lor arome si intrebuintari Informatii despre ingrediente, efecte si moduri de utilizare...
-
250 De Retete Din Arta Culinara Chinezeasca
De: DOROBANTU Ion, DOROBANTU Eufrosina
Editura: All, An aparitie: 2000
Arta culinara chinezeasca este renumita in intreaga lume. Ea a parcurs mii de ani de rafinament si perfectionare, de la mancarea gatita pe pietre fierbinti pana la mancarurile sofisticate care se serveau la Curtile Imparatesti. In timpul Dinastiei...
-
Gradina Imperiului. 165 de retete din Basarabia tuturor...
De: Jeni Romanciuc, Dan-Silviu Boerescu
Editura: Trei, An aparitie: 2000
Primul ghid gastronomic al Moldovei de peste Prut aparut in Romania! - 165 de retete moldovenesti traditionale si contemporane - Mancaruri savuroase cu influente rusesti, ucrainene, tatarasti, azere, armenesti, gruzine, polone, letone etc. BONUS...
-
Ghidul vinurilor 2008
De: Dan-Silviu Boerescu
Editura: Trei, An aparitie: 2000
Dan-Silviu Boerescu (n. 1963) este critic literar, eseist, antologator si traducator. A publicat 13 volume. Conduce editia romana a revistei PLAYBOY inca de la infiintare (1999). Este un impatimit al vinurilor de soi si al artei culinare. Si-a propus...
-
Ultimul sufleu la Paris. 69 de retete culinare
De: Adriana Babeti
Editura: Polirom, An aparitie: 2006
Cuvint inainte de Silviu Lupescu. Volumul reuneste textele publicate de Adriana Babeti in rubrica sa „Ars coquinaria” din Suplimentul de cultura . „«Bai! Pina n-o sa se inteleaga odata ca o cultura mare nu se face din...
-
Caietul de retete. Bucate si vinuri asortate
De: Marius Cristian, Bogdan Pavlov
Editura: Polirom, An aparitie: 2003
„Caietul de retete” nu este banala carte de bucate a bunicii. Retetele, unele traditionale, altele extravagante, cu ingrediente rarissime, sint prezentate pe un ton prietenos de doi „gospodini” care stiu ce probleme pot...
-
500 de retete. Dulciuri pentru toate buzunarele
De: Maria Dumitrescu
Editura: Polirom, An aparitie: 2002
Cartea profesoarei Maria Dumitrescu are tocmai aceasta rara calitate de a sti sa imbine in asa fel retetele incit sa cuprinda atit substante reparatoare (albuminele din lapte, ou), cit si substante energetice (faina, grasimi, zahar) si mai ales...
-
Manualul conservelor de casa
De: Comanescu Mara
Editura: Humanitas, An aparitie: 2003
Aproape 450 de retete - cele mai bune, cele mai sigure, cele mai simplu de facut - adunate de pretutindeni si verificate de o gospodina cu experienta. Muraturi in saramura sau în otet, aperitive, zacusca de toate felurile, salate, zarzavaturi...