Diverse » Bucatarie
-
Bulgaria - Ghidul meniurilor
De: Valentina Iordan
Editura: House of Guides, An aparitie: 2010
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica", initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci...
-
Ghidul vinurilor 2010
De: Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru
Editura: , An aparitie: 2010
"Multe lucruri comune se spun despre vin, dar, mai ales intr-o vreme de criza, unul dintre ele pare sa se adevereasca tulburator: licoarea din struguri a ramas cam singura bucurie a cetateanului mioritic, afectat pe toate planurile, de la...
-
Mancaruri de altadata, vinuri si vechi bauturi romanesti
De: Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru, Florica Bud
Editura: , An aparitie: 2010
ARTA‚ CULINARA‚ TRADITIONALA‚: alivenci, arpagic Istanbul, becatine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane, bors cu cuiul usei, bujenita de iepure, buture imparatesc, carne ametita, carnaciori de raci, chitonag de gutui...
-
Bucataria romaneasca de ieri si de azi
De:
Editura: Corint, An aparitie: 2008
Cartea de bucate pe care v-o propunem, Bucataria romaneasca de ieri si de azi, va invita sa descoperiti intr-o farfurie ceva din ethosul romanesc, felul de a fi al romanilor de ieri si de azi. Aflati la intalnirea atator civilizatii, asa cum s-a spus...
-
Retete pentru meniurile de sarbatori
De: Gina Frincu, Maria-Melania Sarbu
Editura: Runa, An aparitie: 2006
Reunind retetele traditionale ale meselor de sarbatoare romanesti si feluri rafinate ale bucatariei internationale, lucrarea de fata le ofera gospodinelor si iubitorilor gastronomiei un repertoriu vast si complet pentru elaborarea meniurilor festive...
-
Ghidul gustului. Initiere in arta vinului
De: C. Florescu Zidurean, E. Demeterca
Editura: Corint, An aparitie: 2007
"Nu va speriati, nu cititi, va rog, acest ghid cu dictionarul in mana. Veti intelege din context si veti invata aceasta limba cu paharul in mana, asa cum am invatat-o si eu. Iar cand primele bariere sunt depasite, bucuriile care va asteapta sunt...
-
Preparate din peste si fructe de mare
De: Gina Frincu, Maria-Melania Sarbu
Editura: Runa, An aparitie: 2007
Lucrarea constituie un ghid gastronomic, cuprinzand 500 de retete diverse din peste si fructe de mare, pentru toate gusturile: aperitive, supe si ciorbe, feluri de baza, salate. Preparatele prezentate sunt usor de realizat, iar ingredientele folosite...
-
CALATORIE PRIN ITALIA GASTRONOMICA
De: Ileana Tanase
Editura: Editura Didactica si Pedagogica, An aparitie: 2009
-
100 de retete si meniuri
De: Michel Montignac
Editura: Litera International, An aparitie: 2009
La douazeci de ani dupa publicarea celebrei Mananc, slabesc si ma mentin (aparuta la editura Litera in 2009), Michel Montignac va ofera 100 de noi retete, care va vor ajuta sa aplicati zi de zi o metoda datorita careia mai mult de 25 de milioane de...
-
100 de retete - ed. color
De: Michel Montignac
Editura: Litera International, An aparitie: 2010
La douazeci de ani de la aparitia celebrei Mananc, slabesc si ma mentin (publicata in 2009, la editura Litera International), Michel Montignac va ofera 100 de noi meniuri si retete ilustrate, care pun in practica dieta sa, cu ajutorul careia peste 25...
-
1001 retete culinare
De: Durack Terry
Editura: Litera International, An aparitie: 2008
Un periplu gastronomic pe cele sapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce tine de arta culinara si nu numai... Mancarea noastra de toate zilele este o necesitate, dar si o arta. Mancarea e cultura in egala masura cu un spectacol sau cu...
-
Gradina bucatarului rafinat
De: Virginia Harss
Editura: Litera International, An aparitie: 2010
O lume de arome in gradina de langa casa! Cultivati ingrediente de tip gourmet in gradina proprie, intr-o sera sau chiar pe pervazul ferestrei si va veti bucura de alimente organice, mai hranitoare si mai proaspete decat cele pe care le gasiti...
-
1000 retete pentru incepatori si bucatari amatori
De: Xabier Gutierrez
Editura: Litera International, An aparitie: 2008
Aceasta carte reuneste peste 1 000 de retete, majoritatea foarte simple, si este structurata pe sectiuni: salate, supe, orez si paste, legume, sosuri, garnituri, fructe de mare, peste, carne si deserturi. Retetele sunt prezentate cu naturalete...
-
202 retete de salate
De: Mihai Basoiu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2009
De ce 202? De ce salate? Sunt intrebari carora Mihai Basoiu le raspunde dintru inceput. Celui dintai, printr-un frumos recurs la istorie - si pentru Kogalniceanu si Negruzzi, odinioara, un numar de 200 de retete era optim pentru un retetar complet...
-
Cocteiluri celebre si povestile lor
De: Ioana Irimiea
Editura: House of Guides, An aparitie: 2009
Cine a inventat Bloody Mary? In faimoasele „sticle cu vierme" chiar este tequila? Ce inseamna, de fapt, bere pilsner? De unde provine aroma de fum a whiskey-ului? In Mesopotamia se bea bere? Cand au aparut cocteilurile si care sunt cele mai vechi...