Diverse » Bucatarie
-
203 retete de hrana vie
De: Mihaela Basoiu si Mihai Basoiu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2010
„ Hrana vie" constituie o solutie aproape miraculoasa pentru o serie intreaga de afectiuni, inclusiv pentru boli considerate uneori incurabile. In acelasi timp, este un mijloc extrem de eficient de intretinere a unei stari optime de sanatate si a...
-
Preparate din carne de pui
De: Elisabeta Iorga
Editura: Cartea de buzunar, An aparitie: 2000
Gatind dupa retetele din Preparate din carne de pui de Elisabeta Iorga ii veti surprinde pe cei dragi cu mancaruri pe care nu le-au mai gustat, iar gospodinele vor fi fericite pentru ca pot prepara mancaruri ieftine, sanatoase si usoare.
-
202 retete de salate
De: Basoiu, Mihai
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2009
De ce 202? De ce salate? Sunt intrebari carora Mihai Basoiu le raspunde dintru inceput. Celui dintai, printr-un frumos recurs la istorie- si pentru Kogalniceanu si Negruzzi, odinioara, un numar de 200 de retete era optim pentru un retetar complet...
-
204 retete de picnicuri si mese festive
De: Mihai Basoiu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2011
In continuarea apreciatei sale serii gastronomice, autorul va propune 204 retete pentru ocazii speciale - gratare la iarba verde sau mese organizate intr-un alt cadru traditional sau mai protocolar. Veti afla care sunt „regulile de aur pentru...
-
Conserve din legume si fructe
De: Elisabeta Iosefina Iorga
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2010
In lunile lungi si friguroase ale anului, o alimentatie fara legume si fructe ar fi extrem de saraca, atat ca aport nutritiv, cat si ca gust, savoare si mod de prezentare. In schimb, sa poti avea oricand la indemana, in camara ta, un suc de rosii...
-
201 retete de mancaruri pregatite rapid si sanatos
De: Mihai Basoiu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2009
Originalitatea acestei carti de bucate e data tocmai de refuzul autorului de a se aseza sub semnul modei si al tendintelor atat de fluctuante, nu de putine ori ridicole, in materie de arta culinara. Intr-o epoca la care in multe din marile...
-
Stufat, ori estouffade? sau Exista bucatarie romaneasca?
De: Vlad Macri
Editura: Humanitas, An aparitie: 2008
Un inedit itinerar al istoriei gastronomice romanesti, construit cu maxima exigenta culinara si de un spectaculos rafinament cultural. Traseul retetelor este intortochiat, calatoria ofera o multime de surprize savuroase, dar apare inevitabil...
-
365 de retete afrodiziace
De: Mircea Georgescu
Editura: Meteor Press, An aparitie: 2010
Viata fara dragoste este ca o mancare „fara sare si piper". Insa ingredientele unui preparat culinar ii pot conferi nu numai savoare, ci si virtuti afrodiziace, asa cum o stiu toti cei care au descoperit deja o serie de alimente cu darul de a...
-
La masa cu sfintii
De: Mariangela Rinaldi, Mariangela Vicini
Editura: House of Guides, An aparitie: 2008
De ce oare anumite feluri de mancare au ramas neschimbate in traditia cultural-gastronomica, legandu-si numele de acela al unui sfant, de celebrarea sa liturgica, de un loc inchinat lui? Povestiri, retete, curiozitati, dar si o iconografie splendida...